Total Wash

Procesul de curatare / spalare implica si riscuri pentru obiectele dumneavoastra, riscuri care vin din particularitatile materialelor, procesul de fabricatie, modul de lipire/asamblare, existenta unor vicii ascunse, sau vechimea obiectului in sine. Iata mai jos o lista de riscuri de care trebuie sa fiti constient atunci cand aduceti un obiect la curatat. Va recomandam sa le parcurgeti cu grija si sa puneti toate intrebarile necesare la receptia Total Wash, pentru a va asigura ca ati inteles pe deplin daca exista riscuri asociate procesului de curatare/spalare. Un document identic, specific hainelor pe care le predati spre curatare, o sa primieasca fiecare client la receptia /preluarea hainelor spre curatare/spalare, care va fi semnat de dumneavoastra.

Riscuri la CURATARE TEXTILE(rochii, camasi, costume): In timpul procesului de curatare, exista riscul de deformare structura produs, modificare dimensiuni, decolorare neuniforma sau modificare culoare; aparitia petelor de la adezivii folositi pentru lipire, aparitia petelor de grasime , sau alte tipuri de pete produse in urma folosirii improprii si care nu sunt evidente inca;  deformarea/dezlipirea materialelor folosite ca intaritor/dublura, difuzarea culorilor; deteriorarea/decolorarea accesoriilor/aplicatiilor, risc de rupere/destramare la nivelul cusaturilor; ingalbenirea in cazul materialelor textile albe. 

 Riscuri la CURATARE GEANTA PIELE: In timpul procesului de curatare, exista riscul de exfoliere, decolorare neuniforma sau modificare culoare; aparitia petelor de la adezivii folositi pentru lipire, aparitia petelor de grasime din cauza tabacirii precare, sau alte tipuri de pete produse in urma folosirii si care nu sunt evidente inca;  deformarea/dezlipirea materialelor folosite ca intaritor/dublura, difuzarea culorilor; deteriorarea/decolorarea accesoriilor/aplicatiilor, risc de rupere/destramare la nivelul cusaturilor, modificari de aspect si dimensiune a produsului; ingalbenirea in cazul materialelor textile sau piele deschisa. FARA GARANTIE: scoaterea petelor, deteriorarea accesoriilor.

 Riscuri la CURATARE INCALTAMINTE: Este posibila exfolierea, decolorarea neuniforma sau modificarea culorii; aparitia petelor de la adezivii folositi pentru lipire, aparitia petelor de grasime din cauza tabacirii precare, aparitia urmelor de sare, deformarea / dezlipirea talpilor, difuzarea culorilor; deteriorarea/decolorarea accesoriilor/aplicatiilor, risc de rupere/destramare la nivelul cusaturilor, modificari de aspect si dimensiune a produsului; ingalbenirea in cazul materialelor textile sau piele deschisa. FARA GARANTIE: scoaterea petelor sau urmele de sare, albirea talpilor. FFFImportant! Exista incaltaminte  care are in structura calapodului/din fabricatie, cartoane pe post de intaritura. In timpul procesului de curatare,   cartonul se inmoaie, se deformeaza si strica definitiv aspectul si tinuta incaltarii.

Riscuri la VOPSITORIE ARTICOLE TEXTILE: In urma vopsirii articolelor care au in compozitie fibra sintetica, pot aparea diferente de culoare sau chiar nepigmentarea produsului. Articolele care prezinta aplicatii din piele naturala, inlocuitor din piele, aplicatii percum margele/paiete prezinta risc de deteriorare. La vopsirea articolelor ce prezinta zone decolorate (ex: pete de clor sau pete in urma atingerii de substante chimice), e posibil ca acestea sa nu se acopere, ramanand diferente de culoare vizibile. In urma temperaturilor ridicate (90 grade) la care sunt vopsite articole, pot aparea diferente de dimensiune, deformarea umerilor, dezlipirea intariturilor, deteriorarea captuselilor. Produsele din IN, LANA, BUMBAC isi pot modifica dimensiunile. Articolele din matase naturala pot suporta atat modificari de dimensiune cat si de aspect. In functie de compozitia tesaturii, anumite materiale se pot vopsi neuniform. In cazul schimbarii radicale de culoare, ata sintetica cu care sunt cusute produsele nu isi modifica culoarea. Vopsirea textilelor este o procedura care se executa pe riscul clientului. Fara garatii!

 Riscuri la VOPSITORIE ARTICOLE PIELE: Vopsirea articolelor din piele, mata sau  lucioasa poate duce la modificari de textura, respectiv acestea se pot intari, scoroji, umfla. Vopsirea articolelor din piele intoarsa nu poate fi radicala (ex: alb-negru). Aceste produse intra intr-un proces de revitalizare si uniformizare a culorilor. Vopsirea articolelor din piele se poate face doar de la o culoare deschisa la o culoare mai  inchisa. In cazul articolelor din piele intoarsa ce prezinta  diferente de culoare sau pete, acestea nu se pot acoperi in totalitate. In cazul in care schimbarea culorii este radicala (ex: albnegru), captuseala poate suporta deteriorari sau pot aparea pete de culoare.

 Riscuri la CURATARE PERDELE/DRAPERII: Difuzarea culorilor (in cazul celor cu 2 sau mai multe culori), micsorare (mai ales daca sunt la prima spalare sau progresiv cu fiecare spalare, daca fibra nu a fost bine stabilizata din fabricatie), deteriorare/degradare (in functie de cum au fost exploatate, si in special in cazul celor din fibre naturale prin expunerea directa la soare), aparitia

petelor/ingalbenirea (cauzata de acumulare de fum, gaze sau alte impuritati atmosferice sau din cauza produselor de finisare), deteriorarea perdelelor si al draperiilor datorata

aplicatiilor/elementelor decorative (ciucuri, pietricele, model lipit). FARA GARANTIE: scoaterea petelor, scoaterea mirosului (ex: miros urina), egalizarea aspectului (ex: in cazul produselor decolorate), sistemele de prindere. Va recomandam sa detasati toate accesoriile, plus sistemele de prindere inainte sa aduceti perdelele si draperiile la curatat.

 Riscuri la curatare ARTICOLE DIN BLANA NATURALA SI PIELE: Se pot exfolia, decolora neuniform sau pot suferi modificari de culoare; aparitia petelor de la adezivii folositi pentru lipire, aparitia petelor de grasime cauzate de un finisaj necorespunzator, deformarea/dezlipirea/deteriorarea aplicatiilor/accesoriilor, difuzarea culorilor, risc de rupere / destramare la nivelul cusaturilor, modificari de aspect si dimensiune a produsului. FARA GARANTIE: scoaterea petelor, curatarea in totalitate a captuselilor.

 RISCURI la CURATARE COVOARE: Difuzarea culorilor, ingalbenire in cazul covoarelor deschise (daca tesatura nu a fost tratata corespunzator), destramarea marginilor, deterioarea/ingalbenirea ciucurilor, dezlipirea / degradarea adezivului in cazul covoarelor ce prezinta dublura pe spate, deteriorare – daca nu au fost intretinute corespunzator sau au fost atacate de daunatori (ex: molii, plosnite), deteriorarea tesaturii si modificarea culorilor pentru covoarele cu fibra de matase. FARA GARANTIE: scoaterea petelor, scoaterea mirosului (ex: miros urina), egalizarea aspectului (ex: in cazul covoarelor tinute partial sub mobilier).

 

Riscuri la CURATARE HUSA SALTEA : In timpul procesului de curatare, exista riscul de modificare dimensiuni,  ,decolorare neuniforma sau modificare de culoare; aparitia petelor de la substantele varsate de-a lungul timpului pe saltea, aparitia zonelor tocite sau presate din cauza folosirii unei zone in exces, spargerea sau ruperea materialului din interior(burete), sfasierea materialului de fata a saltelei/husei. Mai poate sa apara   deformarea/dezlipirea materialelor folosite ca

intaritor/dublura, ; deteriorarea accesoriilor/aplicatiilor, cum ar fi fermoare sau sisteme de prindere tip arici,  risc de rupere/destramare la nivelul cusaturilor, modificari de aspect si dimensiune a produsului; ingalbenirea in cazul materialelor textile sau piele deschisa. Risc de prezenta a mirosului neplacut(urina&Co).