- Otopeni, Str. Ion Creangă, Nr. 23
- office@totalwash.ro
- Centre
Viața de zi cu zi ne pune în fața unor provocări majore mai ales când vine vorba de curățarea textilelor. Cafea, vin roșu sau noroi – toate acestea pot să ajungă pe covorul tău și să îl degradeze. Și acestea sunt și momentele în care îți pui întrebarea: încerc să îl curăț sau îmi cumpăr altul?
Noi nu recomandăm schimbarea lui decât dacă nu se mai poate face nimic. Dar, până acolo, există și câteva metode prin care poți să scoți chiar și petele dificile. Citește în continuare și vezi care este rezolvarea pentru problemele comune în rezolvarea covoarelor, dar și când este momentul să apelezi la serviciul nostru de curățare covoare.
Suntem siguri că și tu ai pățit, măcar o dată, ca mocheta sau covorul tău să se murdărească. Știm, pare foarte complicat să scoți unele pete, însă haide să vedem cum le poți scoate:
Pete de vin roșu – acestea sunt printre cele mai dificile de îndepărtat. Un truc eficient este să aplici imediat sare pe pată pentru a absorbi vinul. După ce sare a absorbit vinul, curăță zona cu o soluție din apă călduță și puțin detergent de vase.
Pete de cafea – pot fi îndepărtate prin tamponarea ușoară a zonei cu un amestec de oțet alb și apă, în proporție egală. Spală apoi cu apă călduță și lasă să se usuce.
Pete de cerneală – alcoolul sanitar, cunoscut popular și ca spirt, este eficient pentru îndepărtarea petelor de cerneală. Aplică-l pe un material absorbant și tamponează pata până când cerneala este absorbită.
Pete de grăsime – pentru a îndepărta grăsimea, presară puțină pudră de talc sau amidon de porumb pe pată și lasă să acționeze câteva minute. Aspiră pudra, iar apoi curăță zona cu un detergent degresant.
Pete de noroi – lasă noroiul să se usuce complet, apoi aspiră. Folosește, apoi, o soluție din apă caldă și detergent pentru a curăța resturile.
Chiar dacă are nu are pete, covorul tău ar trebui să fie igienizat periodic, pentru a te asigura că, în interiorul lui, nu se dezvoltă bacterii sau acarieni. Astfel, vei putea dă păstrezi un mediu hipoalergenic care să nu afecteze în vreun fel sănătatea ta sau a copiilor tăi.
Și, oricât de ciudat ar suna, trebuie să știi că primul pas se face chiar înainte de achiziționarea covorului. Așadar, mocheta ta ar trebui să fie din materiale sintetice sau din lână tratată, care sunt mai puțin propice pentru acumularea de praf și alergeni, comparativ cu fibrele naturale brute.
Odată ce ai achiziționat covorul, trebuie să știi că aspirarea lui este la fel de importantă. Fă-o de cel puțin două ori pe săptămână și folosește, preferabil, un aspirator dotat cu filtru HEPA, care poate reduce particulele de praf și alergenii.
Pe lângă curățare, modul în care tratăm petele și murdăria de zi cu zi poate contribui la un mediu mai sănătos. Folosirea produselor de curățare naturale sau hipoalergenice, cum ar fi soluțiile pe bază de oțet sau bicarbonat de sodiu, poate preveni acumularea de substanțe chimice care pot irita alergiile.
Un alt aspect important este ventilarea adecvată a încăperilor pentru a evita umiditatea excesivă, care favorizează dezvoltarea mucegaiurilor. În zilele uscate, lasă ferestrele deschise pentru a permite aerului să circule și pentru a reduce nivelurile de praf și alți alergeni din aer.
Cu toate că și tu poți avea grijă de covorul tău la tine acasă, există unele momente în care este mai bine să apelezi la ajutorul unui specialist. Te întrebi de ce? Ei bine, acesta va avea produse adaptate în funcție de țesătură, dar și cunoștințele necesare pentru a face treaba ca la carte.
Uite câteva dintre motivele pentru care ar trebui să apelezi la serviciul de curățare covoare:
Frecvența de utilizare: dacă covorul tău este plasat într-o zonă cu trafic intens, cum ar fi holurile sau sufrageria, este recomandat să apelezi la servicii profesionale de curățare cel puțin o dată pe an.
Prezența petelor încăpățânate: dacă ai încercat metodele casnice de îndepărtare a petelor și acestea persistă, un profesionist poate avea soluțiile și echipamentele necesare pentru a le elimina eficient.
Alergii: dacă membrii familiei tău suferă de alergii, astm sau alte sensibilități respiratorii, curățarea profesională poate ajuta la eliminarea alergenilor și îmbunătățirea calității aerului din locuință.
Evenimente speciale: dacă te pregătești să găzduiești un eveniment important la tine acasă și vrei să te asiguri că totul arată impecabil, curățarea profesională a covoarelor poate aduce un plus de prospetime.
Uzura generală: în timp, covoarele își pot pierde culoarea și aspectul. O curățare profesională poate revitaliza textura și nuanța covorului tău.
Necesitatea unei curățări profunde: cu timpul, murdăria și praful se pot acumula în fibrele covorului, depășind puterea de curățare a aspiratorului. O spălare profesională poate elimina aceste impurități, rapid și eficient.
Acum că am discutat despre cele mai comune probleme cu care te poți confrunta în timpul îngrijirii covorului, haide să discutăm și de ce specialiștii Total Wash pot fi răspunsul pentru textile curate.
Ne dedicăm să îți oferim cele mai bune soluții – noi suntem aproape de tine și te ajutăm să ai textile și covoare curate ori de câte ori ai nevoie.
Avem experiență și expertiza în îngrijirea textilelor – pentru că știm cât de importante sunt textilele tale, noi ne folosim de expertiza noastră pentru ca totul să iasă ca la carte.
Avem soluții și pentru cele mai dificile pete – dacă tu ai știut cum să scoți o pată, noi suntem răspunsul. Tratăm petele complicate, fiind atenți și la tipul de țesătură sau material.
Venim la tine acasă – dacă ești din București sau Ilfov și nu ai timp să vii cu covoarele tale la centru, venim noi la tine. Cu ajutorul serviciului de Home Delivery, este suficient să programezi o zi de preluare, iar noi ne ocupăm de tot – de la ridicare la spălare și returnare.
Așadar, îngrijirea constantă și corectă a covoarelor este importantă pentru a păstra un mediu curat și sigur pentru tine și familia ta. Dacă și tu ai nevoie de serviciul de curățare covoare, contactează echipa Total Wash și vezi cum putem să te ajutăm.
Comments are closed.